BAROMUZDAN DİDEM ARSLAN YILMAZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ŞİKAYET EDEN    : Van Barosu Başkanlığı

ŞÜPHELİ        : Didem ARSLAN YILMAZ

SUÇ TARİHİ        : 24.08.2021

KONU        : TCK m. 216 ve diğer sair maddeler.

AÇIKLAMALAR

Yukarıda ismi yazılı bulunan şüpheli Didem ARSLAN YILMAZ 24.08.2021 tarihinde SHOW TV adlı ulusal kanalında "DİDEM ARSLAN YILMAZ'LA VAZGEÇME" adlı programa telefon ile bağlanarak programa katılan kadın kendini ifade edemediği için Kürtçe konuşmuştur.

Program sunucusu şüpheli Didem ARSLAN YILMAZ, sırf kadının Kürtçe konuşmasından dolayı tepki göstermiş nefretini dile getirerek de kadını sadece Kürtçe konuşmasından dolayı hattan almıştır. Şüpheli Didem ARSLAN YILMAZ “Hayır hayır. Bizim de anlamamız lazım. TÜRKAN HANIM’I BİR HATTAN ALIN. Kızlara hakaret edemez TABİ BÖYLE DE KONUŞAMAZ. Biraz da anlarım ben Kürtçe’den. KESİNLİKLE OLMAZ. HALAYLA BİR KONUŞUN. DOĞRU DÜZGÜN TÜRKÇE KONUŞSUN. HEPİMİZ ANLAYACAĞIZ. BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ YANİ DOĞU DİLİ BİLMİYORUZ Kİ BİZ.” şeklinde Türkiye'de yaşayan milyonlarca Kürd'e hakaret etmiş ve alenen aşağılamıştır.

Programda da açıkladığı üzere sanki Türkiye Cumhuriyetinde Türkçe dışında başka bir dilin konuşmanın yasak olduğu başka ırka mensup kişilerin başka dili konuşmanın suç olduğu ve bunun bir bedeli olduğunu ima etmiştir. Savcılığınızca yapılacak soruşturma çerçevesinde de görüleceği üzere şüphelinin basın yoluyla alenen bir ırkı, bir dili aşağıladığı hatta hor gördüğü açığa kavuşacaktır.

Şüphelinin Kürtçe'ye olan nefretinden sonra hem sosyal anlamda hem de sosyal medya mecralarında binlerce kişi bu nefret söylemine tepki göstermiştir. Ulusal anlamda büyük bir tepki karşılık bulması ve genelde Kürtçe'ye özelde ise Kürt ırkına karşı nefret söylemi nedeniyle savcılığınızca resen yapılacak soruşturma çerçevesinde şüphelinin cezalandırılması talepli şikayet dilekçesidir.

HUKUKİ DELİLLER    : Show Tv 24.08.2021 Tarihli "Didem Arslan Yılmaz'la Vaz Geçme" Adlı Program Kayıtları, Fotoğraf, Video Ve Her Türlü Kanuni Delil.

SONUÇ VE İSTEM    : Yukarıda açıklanan ve savcılığınızca res'en gözetilecek nedenlerle şüphelinin genelde Kürtçe'ye özelde ise Kürt ırkına karşı nefret söylemi nedeniyle savcılığınızca resen yapılacak soruşturma çerçevesinde şüphelinin cezalandırılması talepli şikayet dilekçesidir. 25.08.2021

Şikayet Eden
Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 127 - Çoğul : 404 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 764258 - Toplam Çoğul Ziyaret : 3034182 ]|-