ZİLAN DERESİ KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ !

13 Temmuz 2022

“Ağrı dağı tepelerinde tayyarelerimiz cok şiddetli bombardıman ediyorlar. Ağrı dağı daimî ve infilak içinde inlemektedir. Zilan deresi ağzına kadar cesed dolmuştur.”şeklinde haberler yapılıyorken,
dönemin Başbakanı da; “Bu ülkede sadece Türk ulusu etnik ve ırksal haklar talep etme hakkına sahiptir. Başka hiç kimsenin böyle bir hakkı yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

Zilan Deresi Katliamı, aralarında hamile kadın ve çocukların da olduğu 15000 insanın öldürüldüğü katliam olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Zilan deresinde tüm insanlığa yaşatılan bu katliam sonrasında ise boşaltılan köylere asimilasyon politikalarının sonucu olarak yerleştirmeler yapılmış olup Katliamı ve sonrasında yaşananları bir kez daha lanetliyoruz.

Ve biliyoruz ki tarihi bir yüzleşme ve helalleşme her şeyden önce Dersim, Zilan Katliamları gibi etkileri hala unutulmayan ve unutulmayacak olan katliamların resmi olarak kabul edilmesiyle ve devletin vicdanları rahatlatacak bir açıklamada bulunarak samimi bir şekilde özür dilemesiyle mümkündür. Zilan Deresi Katliamını unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 190 - Çoğul : 456 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 899026 - Toplam Çoğul Ziyaret : 3386953 ]|-