VAN-ERCİŞ DEPREMİNİN 9. YILINDA KAYBETTİĞİMİZ YURTTAŞLARIMIZI...

23 Ekim 2020

VAN-ERCİŞ DEPREMİNİN 9. YILINDA KAYBETTİĞİMİZ YURTTAŞLARIMIZI VE MESLEKTAŞLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ.

23 Ekim 2011 tarihinde ilimizde meydana gelen ve izleri hafızalarımızdan silinemeyen Van-Erciş depreminde resmî rakamlara göre 604 yurttaşımız vefat etmiş, binlerce yurttaşımız yaralanmış, bir çok bina ağır derecede hasar görmüş, depremin etkisini ağır şekilde gösterdiği Erciş ilçemizde baromuz üyesi meslektaşlarımız Av.Dilaver SAKİK ile Av.Ayetullah CENGİZ de hayata veda etmişlerdir. Van-Erciş’te gerçekleşen depremin 9. yılında kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızı ve meslektaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Van-Erciş’te yaşanan depremin 9. yılını geride bırakırken, yaşanan acı tecrübelerden hala ders çıkarılmadığını, yıkıcı etkisi son derece yüksek olan doğal afetlere karşı, etkileri azaltmaya yönelik gerekli tedbirlerin alınmadığını müşahade etmiş bulunmaktayız. Nitekim yakın tarihte yaşanan Elazığ-Malatya depremi ile Van Başkale’de yaşanan depremlerde de onlarca yurttaşımız ağır ihmaller ve yıkılan binaların enkazında kalarak vefat etmiştir. Yine çığ, sel gibi doğal afetler de onlarca yurttaşımızı aramızdan almıştır. Yaşanan tüm bu doğal afetlerin oluşturduğu ağır sonuçlara karşı etkili önlemlerin alınmaması, doğanın ve çevrenin talan edilmesinin durdurulmaması, teknoloji ve bilime aykırı, rant odaklı yapılaşmalar doğal afetlerde yaşanan can kayıplarını arttırmaktadır.

Geleceğimizi tehdit altına alan bu anlayıştan vazgeçilmesi gerektiği ile her bir yurttaşın yaşam hakkının devletin koruması altında olduğunu hatırlatıyor, sağlıklı ve güvenli bir yaşamın hayatın her alanında kendini var etmesini saygıyla diliyoruz. 23.10.2020

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 420 - Çoğul : 1648 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 555706 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2338976 ]|-