VAN BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ VAN’A HAYIRLI OLSUN

23 Şubat 2019

02.09.2019 TARİHİNDE FAALİYETE BAŞLAYACAK OLAN BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ VAN’A HAYIRLI OLSUN

HSK 1. Dairesinin 22.02.2019 tarihli kararıyla, Van, Diyarbakır, Trabzon ve Kayseri’de Bölge Adliye Mahkemelerinin 02.09.2019 tarihi itibariyle faaliyete geçirilmesine dair karar verilmiş olup, ilgili takvim ve ihtiyaç listesi Hakim ve Savcılar Kurulu internet sitesinde yayınlanmıştır.

Van Bölge Adliye Mahkemesinin (BAM), 3 Hukuk ve 4 Ceza Dairesinden oluşmasına, Biri BAM Başkanı olmak üzere 8 Başkan, 22 üye ve biri Cumhuriyet Baş Savcısı olmak üzere 8 Cumhuriyet Savcısı, toplamda 35 yargı mensubundan oluşmasına dair açıklama ve ihtiyaç listesi, HSK'ca yapılan duyuruda açıklanmıştır.

Bölge Adliye Mahkemesi, diğer bir deyişle istinaf mahkemesi; ilk derece hukuk ve ceza mahkemelerinin kural olarak son kararlarına karşı yapılan istinaf başvurularını incelemekle görevli üst derece mahkemesidir. Bölge Adliye Mahkemeleri ile adalete erişimin hızlı ve etkin olmasının amaçlandığı göz önüne alındığında Van’da kurulacak olması son derece büyük bir önem arz ermektedir. Yine Van’da faaliyete başlayacak olan Bölge Adliye Mahkemesi çevre illerden meslektaşlarımızın mahkemeye erişimini de çok daha kolaylaştıracaktır. Sosyal, kültürel ve tarihi zenginlikleri bünyesinde barındıran Van ilinde Bölge Adliye Mahkemesinin açılacak  olması her yönüyle Van halkının ve tüm bölgenin faydasına olacaktır.

Bölge Adliye Mahkemesi Van ilimize, bölge halkına ve tüm meslektaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun..

Av. Zülküf UÇAR
Van Barosu Başkanı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 138 - Çoğul : 359 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 198528 - Toplam Çoğul Ziyaret : 987130 ]|-