TAHİR ELÇİ’SİZ 5 YIL

28 Kasım 2020

TAHİR ELÇİ’SİZ 5 YIL

SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Ayağından kurşunlanan tarihi Dört Ayaklı Minare’ye sahip çıkarken başından tek kurşunla vurulmuştu sevgili Tahir ELÇİ.  Ömrü boyunca hak ihlallerine karşı mücadele etmiş, yılmaz bir insan hakları savunucusuydu. Başkan Tahir ELÇİ’nin tarihe, doğaya ve insan haklarına yönelik hak ihlallerine karşı mücadele yürütürken 28 Kasım 2015 günü çatışmalar nedeniyle zarar gören tarihi minarenin önünde yaptığı basın açıklamasında söylediği son sözleri şöyleydi:

“Biz, bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz."

Basın açıklamasından dakikalar sonra kurşunların hedefi olmuş ve olay yerinde hayatını kaybetmişti. Sevgili Başkanımızı katledenler onun yürüttüğü insan hakları mücadelesini, barışa ve kardeşliğe olan inancı, demokrasi ve hukuk devleti idealinde yürütülen mücadeleyi yok etmeye çalışmıştı. Beyhude bu çaba karşısında yalnızca Tahir başkanı bizden ve sevdiklerinden aldılar.

Ölümünün üzerinden beş yıl geçmesine rağmen mücadelesini yürüttüğü insan hakları ihlalleri artarak devam etmektedir. Tahir Elçi dosyası bu ihlallerin en başında yer almaktadır. 5 yıl sonunda açılan davada halen tek bir tutuklu bulunmamaktadır.

Bizler; sevgili başkanımızın bıraktığı yerden, mücadelesini sonuna kadar yürütmeye, savaşlar, çatışmalar son bulana dek onun azmi ve inancıyla mücadele etmekte kararlıyız. Av. Tahir ELÇİ’nin barışa olan inancıyla Kürt sorununun çözümü için mücadele etmekten asla vazgeçmeyip, onu katleden asıl sorumlular yargılanıp cezalandırılıncaya kadar mücadelesiyle varolmaya devam edeceğiz.

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 365 - Çoğul : 1100 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 586667 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2452870 ]|-