SUÇ DUYURUSU

01 Mart 2019

SUÇ DUYURUSU

Van Adliyesinin karşısında Arzuhalci/Dilekçeci  adı altında, münhasıran avukatlık mesleğine özgü faaliyetleri yaparak Avukatlık Kanunu’na aykırı faaliyetlerde bulunan, bu faaliyetleri ile aynı zamanda çok ciddi hak kayıplarına sebebiyet vererek vatandaştan yazdıkları dilekçe karşılığında önemli miktarlarda kazançlar elde edenler hakkında Baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.

Avukatlık Kanunu’nda dava açmaya yeteneği olan herkes kendi davasına ait evrakı düzenleyebileceği, davasını bizzat açabileceği ve işini takip edebileceği belirtilmiştir. Kendi davası dışında dava evrağı hazırlama, icra ve diğer işlemleri takip etme yetkisi yalnızca baroya kayıtlı avukatlara aittir. Kanun lafzı çok açık olup, hiçbir tartışmaya açık değildir. Arzuhalciler ise apaçık bir şekilde kendilerine ait olmayan dava evrakı düzenlemekte ve diğer iş ve işlemleri yaparak karşılığında ücret almaktadırlar. Yasa maddelerinden de açıkça anlaşılacağı üzere, avukatlığın mahiyeti ve amacı gözetildiğinde, ciddi hak kayıplarına sebebiyet veren, ücret karşılığında avukatlara özgü işleri yapan kişilerin tespit edilerek Avukatlık Kanunun 35. ve 63.  maddesi gereğince cezalandırılması talebiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

VAN BAROSU BAŞKANLIĞI

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 138 - Çoğul : 360 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 198528 - Toplam Çoğul Ziyaret : 987131 ]|-