SOMA DAVASI KARARI PROTESTO EDİLDİ

23 Nisan 2019

İzmir Barosu’nun davetiyle bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri İzmir Bölge Adliye Mahkemesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi’nin tarihimizin en büyük iş cinayeti ile ilgili vermiş olduğu kararı protesto etti.

Soma davası avukatlarının, iş cinayetinde yakınlarını kaybeden ailelerin temsilcilerinin, meslektaşlarımız ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin ve Van Barosu Başkanımız Av. Zülküf UÇAR’ın da katıldığı basın açıklamasında İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, İzmir Bölge Adliyesi ceza dairesi tarafından yerel mahkeme kararı onandığını, kararla birlikte asli faillerden Can Gürkan tahliye edildiğini ve madencilik yapma yetkisi de iade edildiğini belirtti. Vicdanları kanatan bu kararla birlikte söylemekte sakınca görmediklerini belirterek, “Tanıklığımız bakidir! Üstelik bu tanıklığa yargının içine düşürüldüğü felaketi de ekledik. Bilmelisiniz ki; verilen bu karar, gerçeğin üstünü örtmeye yetmeyecektir. Katil hala katil, suç ortakları ise hala ayan beyan ortadadır.” dedi.
Van Baro Başkanımız Av. Zülküf UÇAR, verilen kararın vicdanları bir kez daha yaraladığını, ailelerin acısını katladığını, güçlülerin hukukunun uygulandığı bir dönemden geçtiklerini, Van Barosu olarak davanın takipçisi olacaklarını belirterek ölen 301 işçinin ailelerinin acısını paylaştıklarını belirtti.
Davayı ilk gününden itibaren takip eden Av. Hatice Aslan ATABAY ile yakınlarını faciada kaybeden Soma Aileleri temsilcileri ve yakınları da Soma katliamında tüm sorumlular yargılanıp hak ettikleri cezaları alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Türkiye tarihinin en büyük toplu işçi cinayeti olan ve 301 kişinin yaşamını yitirdiği Maden faciasında 5’i tutuklu 51 sanıklı davanın istinaf başvurusunu inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararı onadı. Mahkeme, Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ı tahliye etmesinin yanı sıra şirketin 3 yıl maden işletmeme cezası kararını da kaldırdı.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 98 - Çoğul : 206 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 256289 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1199528 ]|-