MESLEKTAŞLARIMIZA YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUZ

15 Kasım 2018

Mesleki faaliyetlerini yürütürken adliye binası içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliğinde görevli bir kolluk tarafından saldırıya uğrayan Ankara Barosu avukatları Av. Fadime EYMİR ile saldırıya ilişkin taleplerin duruşma zaptına yazılmasına dair talebin reddedilmesi üzerine sorgu hakimi ile görüşmek için duruşma salona girmek isterken bir mübaşir ve bir görevlinin fiziki müdahalesine maruz kalan Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi Üyesi Av. Büşra PAMUKÇU’ya ve de Şanlıurfa ilinde haciz mahallinde saldırıya uğrayan Gaziantep Barosu mensubu Av. Hüseyin ÇELEBİOĞLU’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Van Barosu olarak desteğimizin tam olduğunun, alınan ve alınacak kararlarda Ankara Barosu ve Gaziantep Barosu ile her zaman dayanışma halinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Meslektaşlarımıza yönelik saldırıların kolluk ve adliye çalışanları tarafından gerçekleştirilmiş olması, savunma makamı olan biz avukatların yok edilmesine yönelik anlayışın vehametini ortaya koymaktadır. Mesleğe ve meslektaşlara yönelik sistematik saldırılara derhal son verilmelidir.

Bilinmelidir ki; biz avukatlar, savunmaya yönelik saldırılara karşı hiç bir dönemde susmadık, susmayacağız.

Van Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu

ONLINE KİŞİ : ( 9 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 401 - Çoğul : 2149 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 156668 - Toplam Çoğul Ziyaret : 824343 ]|-