MESLEKTAŞIMIZ AV. CUMHUR KESKİN’İ ÖLÜMÜNÜN 20.YILINDA...

14 Ocak 2020

MESLEKTAŞIMIZ AV. CUMHUR KESKİN'İ ÖLÜMÜNÜN 20. YILINDA SAYGIYLA VE RAHMETLE ANIYORUZ
Özgürlüğün, eşitliğin ve hukukun üstünlüğününün savunucusu meslektaşımız Av. Cumhur KESKİN’i ölümünün 20. yılında saygıyla, rahmetle anıyoruz.

Baromuzun değerli üyesi Av. Cumhur KESKİN, 14 Ocak 2000 yılında feodal zihniyetin esiri olmuş kişilerin saldırısı sonrası öldürülmüştür. Meslektaşımızın ölümüne sebep olan saldırıyı bir kez daha nefretle kınıyoruz.

Değerli meslektaşımız Av. Cumhur KESKİN, gerek meslek hayatında gerekse de özel yaşantısındaki davranışları, söylemleri ve yaptıklarıyla her zaman örnek alınan biri olmuş,  yaşadığı dönemde Kürt sorunu başta olmak üzere bölgemizde yaşanan hukuksuzlukların, hak ihlallerinin karşısında tüm varlığıyla mücadele etmiş, zorla kaybettirilen, asit kuyularında yakılan vatandaşlarımızın bulunması için çaba sarfetmiş ve zorunlu göçe maruz bırakılan ailelerimizin de her zaman yanlarında olmuştur. Hukuka, insanlığa ve barışa olan inanç ve mücadelesini hayatının her döneminde yürüttüğü gibi milletvekilliği yaptığı süreçte de yürütmüş, kendisinden sonra gelecek nesiller için iyi bir gelecek bırakma umudunu hep var etmiştir. İnsana, yaşadığı coğrafyaya ve baromuza katmış olduğu değerler bizler için her zaman bir yol arkadaşı olmuştur.

Meslektaşımızın çizmiş olduğu bu yolda hukuk ve adalet mücadelesi vermeye çalışan bizler; insana, yaşama, doğaya değer vermeyen, dar kalıplar içinde sıkışıp kalan feodal zihniyetin her zaman karşısında olduğumuzu, bu tür saldırılara karşı her zaman hukuk içerisinde mücadeleye etmeye devam edeceğimizi beyan ediyor, kıymetli meslektaşımızın aziz hatırasını yaşatma adına yönetim kurulumuzun aldığı kararla baro idari binamızda yer alan staj eğitim merkezi salonumuzun adını “AV. CUMHUR KESKİN EĞİTİM SALONU” olarak belirlediğimizi kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 653 - Çoğul : 2731 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 520945 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2199295 ]|-