İSTANBUL PROTOKOLÜ ÇERÇEVESİNDE İŞKENCENİN SORUŞTURULMASI...

21 Ekim 2017

TİHV,Adli Tıp Uzmanları Derneği,Van Barosu ve Van-Hakkari Tabip Odası işbirliği ile düzenlenen “İstanbul Protokolü Çerçevesinde İşkencenin Etkili Soruşturulması ve Belgelenmesi" konulu eğitim çalışması Elite World Otel’de başladı.30 kişi ile sınırlı çalışma iki gün sürecek olup çalışmaya avukat,hekim ve psikologlar katılmakta bu şekilde uygulamada yaşanan sorunların farklı açılardan tartışması sağlanmaktadır.Prof.Dr.Şebnem Korur Fincancı,Prof.Dr.Süleyman Serhat Gürpınar, Prof.Dr.Ümit Biçer,Av.Nergiz Tuba Aslan ve Psikolog Türkcan Baykal'un eğitimci olarak katıldığı toplantının ilk gününde
İstanbul protokolünün tanımı ve bu alanda güncel durum,işkence ve diğer kötü muamele biçimlerinin yasaklanması standartlar ve ulusal mevzuat,sağlık çalışanlarının etik ve hukuki sorumluluğu, olgu çalışması,görüşmede temel ilkeler konuları paylaşıldı.

ONLINE KİŞİ : ( 2 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 162 - Çoğul : 642 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 158383 - Toplam Çoğul Ziyaret : 832970 ]|-