"HAK İHLALLERİNDE CEZASIZLIĞI AŞMAK" PROJE RAPORU

29 Eylül 2017

Van Barosu, Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı’nın desteği ile yürüttüğü “Cezasızlığın Önlenmesinde Hak Savunucularının Kapasitelerinin ve Araçlarının Güçlendirilmesi” başlıklı projesinin kapanış toplantısını, 29 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da cezasızlıkla mücadeledeki sorunların ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği bir konferans ile gerçekleştirdi.

Hukukun üstünlüğünün önündeki en büyük engel olan cezasızlıkla mücadele için cezasızlığın biçimlerine, devletin yükümlülüklerine ve cezasızlık kültürüne dair farkındalığın arttırılmasını, hak savunucularının daha kapsayıcı bir stratejik yaklaşım geliştirmesine katkıda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında, bir sürecin ifadesi olan cezasızlığın çerçevesini belirlemek amacıyla bir araştırma çalışması tamamlamıştır.

Soruşturma, kovuşturma, cezalandırma ve infaz süreçleri bağlamında cezasızlığı güçlendiren kalıpları ele alan bu çalışma, bugüne kadar ki deneyimler ışığında yürütülmüştür. Daha sonra bu çalışma Van, Diyarbakır, Batman ve Samsun’da meslektaşlarımızın katıldığı toplantılarda değerlendirilmiş, meslektaşlarımızın önerisi ve deneyimleri ile geliştirilmiştir.

“Cezasızlığın Önlenmesinde Hak Savunucularının Kapasitelerinin ve Araçlarının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında düzenlenen Hak İhlallerinde Cezasızlığı Aşmak başlıklı konferansta proje sonuçları hukukçular, gazeteciler, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler ile birlikte değerlendirilmiştir.

Konferans programı için

Proje raporu için http://www.vanbarosu.org.tr/uploads/1278.pdf

ONLINE KİŞİ : ( 4 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 11 - Çoğul : 106 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 54279 - Toplam Çoğul Ziyaret : 264433 ]|-