DİYARBAKIR BAROSUNDAN TAHİR ELÇİ SORUŞTURMASINA İLİŞKİN...

08 Şubat 2019

DİYARBAKIR BAROSUNDAN TAHİR ELÇİ SORUŞTURMASINA İLİŞKİN BRİFİNG

Tahir ELÇİ cinayetine ilişkin Londra Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Forensic Architecture (Adli Mimarlık) ajansının hazırlamış olduğu “28 Kasım 2015 tarihinde Tahir ELÇİ’nin öldürülmesi olayı konulu dosyadaki görsel-işitsel verilerin analizi” raporu, Diyarbakır Barosunun düzenlemiş olduğu brifing ile kamuoyuyla paylaşıldı. Son derece eksik ve yavaş bir şekilde ilerlemesine rağmen soruşturma dosyasında mevcut kamera görüntüleri, ses analizleri ve tanık beyanları ve olay yerine ilişkin mimari çizimler ve bilimsel veriler sonucu hazırlanan ve cinayete ilişkin şüpheli sayısını dosyadaki bir çok eksikliğe rağmen tespit eden rapor doğrultusunda kuvvetli suç şüphesi altındaki kişilerin derhal ifadelerine başvurularak tutuklanmalarına karar verilmelidir.

Soruşturmanın etkin bir şekilde yapılmamasının hukuki ve vicdani sonuçlarını ilgililerine hatırlatır, Van Barosu olarak da soruşturmanın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz..

Tahir ELÇİ etkinliğine Baromuz adına katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 115 - Çoğul : 318 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 256306 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1199640 ]|-