DİYARBAKIR BAROSU YALNIZ DEĞİLDİR

29 Nisan 2020

DİYARBAKIR BAROSU YALNIZ DEĞİLDİR.

Diyanet İşleri Başkanının cuma hutbesinde belli bir kesimi hedef göstermesi üzerine ilkin Ankara Barosu tarafından yapılan açıklama üzerine, Ankara Barosu yöneticileri devletin neredeyse bütün kurumları tarafından ağır eleştiriye ve haksız ithamlara maruz kalmıştır. Akabinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen soruşturma başlattığını duyurmuştur.

Belli bir kesimi nefret objesi olarak tanımlayıp hedef göstermesi nedeniyle, tamamen ifade özgürlüğü kapsamında bir açıklama ile eleştirilerini yönelten Diyarbakır Barosu hakkında da soruşturma açıldığı ifade edilmiştir.

Barolara, herkesin temel hak ve özgürlükleri koruma görevi kanunla verilmiştir. Diyarbakır Barosunun açıklaması tamamen ifade özgürlüğü kapsamında, yaşamı savunan ve ayrımcılığı kınayan bir açıklamadır. Toplumun bir kesimini hedef haline getirenler yerine ifade özgürlüğü kapsamında açıklama yapan Barolara soruşturma açılması, temel hak ve özgürlüklere saldırı olup, bu soruşturmaların barolar üzerinde baskı aracı olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz.

Hakkında soruşturma başlatılan Diyarbakır Barosunun yanında yer aldığımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz. 29.04.2020

Van Barosu

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 66 - Çoğul : 339 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 451655 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1913127 ]|-