CEZASIZLIKLA İLGİLİ PROJENİN ATÖLYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

04 Ağustos 2017

BASIN AÇIKLAMASI

Baromuz  tarafından yürütülen "Cezasızlığın Önlenmesinde Hak Savunucularının Kapasitelerinin ve Araçlarının Güçlendirilmesi" projesi kapsamında 3 Ağustos tarihinde Van'da bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Avukatların katılımıyla gerçekleştirilen atölye çalışmasının ilk kısmında cezasızlığın anahtar kavramları ve aktörleri değerlendirildi. Devamında, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde uygulamada karşılaşılan durumlar ve deneyimler paylaşıldı. Atölye çalışması, Türkiye'nin kronik ve güncel sorunu olmaya devam eden cezasızlığa sessiz kalmamak için avukatların ve baroların neler yapabileceği, kapsayıcı bir yaklaşımın nasıl geliştirilebileceğine ilişkin yapılan görüş paylaşımının ardından sona erdi.

Van Barosu'nca Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Fonu'nun desteği ile yürütülen proje, hukukun üstünlüğünün önündeki en büyük engel olan cezasızlıkla mücadele için cezasızlığın biçimlerine, devletlerin yükümlülüklerine ve cezasızlık kültürüne dair farkındalığın arttırılması, hak savunucularının daha kapsayıcı bir yaklaşım geliştirmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Van'da gerçekleşen bu atölye çalışması Samsun, Batman ve Diyarbakır'da avukatlar ve hak savunucularının katılımıyla tekrarlanacaktır.

ONLINE KİŞİ : ( 4 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 11 - Çoğul : 94 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 54279 - Toplam Çoğul Ziyaret : 264421 ]|-