CEZASIZLIĞI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA AŞMAK

29 Eylül 2017

Hak ihlallerinde cezasızlık konferansı Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerinin 'Cezasızlığı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Aşmak'

İnsan Hakları Savunucusu, İHOP Genel Koordinatörü Feray Salman, yaptıkları çalışmaların medyada yeterince görülmediğini belirterek, "Diğer bütün sivil toplum örgütleri ile birlikte bir ağ kurduk ve bu şekilde hem hak ihlallerine karşı çalıştık hem de biz de bazı şeyleri yeni öğrendik. Yaptığımız çalışmalar sosyal medyada yer aldı ancak anaakım medyada yeterince yer almadı. İyi zamanlarda yan yana çalışmak ancak zor zamanlarda ortaklaşmayı nasıl yapacağımıza dair bir deneyimimiz yoktu.

Kurumlarımızdaki kişilere bağlı enerji halla kurumsallığa dönüşemedi. Kolektif çalışmalarımız bazı kurumlarımızı kapatmayı engellemeye yetmedi." dedi.

Kara: Trans bireyler sistematik bir  işkence görüyor

KAOS GL Avukatı aktivist, Hayriye Kara, özelikle LGBTİ bireyler toplum içerisinde çok daha fazla ötekileştiriliyor ve cezasızlık konusunda negetif ayrımcılığa maruz kaldığını vurguladı. Kara, Sistematik olarak trans bireylerin işkenceye maruz bırakıldığını belirterek, keyfi bir şekilde cezaların kesildiğini söyledi.

Öldürülen çocuklara aileleri üzerinden bir cezasızlığa gidilebiliyor

KHK ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği'nin Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Ezgi Koman ise cezasızlık konusunun sivil toplum kuruluşları olmadan nasıl yapılabileceğini açıkçası çok tahmin edemiyorum. Çocukların haklarına yönelik ciddi bir cezasızlık var. Daha önce çocuk hak ihlallerine yönelik bir cezasızlık çok fazla sistemleşmemişti. Son zamanlarda çok arttı ve devlet  hep savunmaya geçiyor. Çocuklara saldırılara karşı hep bir bahane buluyor. Öldürülen çocuklara aileleri üzerinden bir cezasızlığa gidebiliyor.

-Kaynak : Gazete Emek

ONLINE KİŞİ : ( 4 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 11 - Çoğul : 108 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 54279 - Toplam Çoğul Ziyaret : 264435 ]|-