CEZAEVLERİNDE DEVAM EDEN AÇLIK GREVLERİ VE ÖLÜM ORUÇLARI...

16 Mayıs 2019

CEZAEVLERİNDE DEVAM EDEN AÇLIK GREVLERİ VE ÖLÜM ORUÇLARI HAKKINDA GÖRÜŞMELER YAPILDI.

5 Mayıs 2019 tarihinde Samsun’da gerçekleştirilen TBB 35. Olağan Mali Genel Kurulda bir kısım Baro Başkanları, Baro Delegeleri ve meslektaşlar olarak açlık grevlerinin mahpusların yaşam hakkına yönelik bir tehdit meydana gelmeden bir an önce hukuk çerçevesinde çözülmesi ve sonlandırılması için TBB bünyesinde bir komisyon kurularak ilgili mercilerde girişimlerde bulunması yönünde sunulmuş olan önerge sonrasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcısı Ünsal Toker, TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin ile Van Baro Başkanımız Zülküf Uçar, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Tunceli Barosu Başkanı Kenan Çetin, Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, Bingöl Barosu Başkanı Hanifi Budancamanak, Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi tarafından TBMM Başkanı Sn. Mustafa Şentop ve Kamu Başdenetçisi Sn. Şeref Malkoç ziyâret edilerek cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ve ölüm oruçları hakkında görüşmeler yapıldı.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 76 - Çoğul : 224 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 238951 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1137773 ]|-