BM İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI ÖZEL RAPOTÖRÜ MİCHEL...

10 Ocak 2020

BM İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI ÖZEL RAPOTÖRÜ MİCHEL FORST İLE DİYARBAKIR BAROSU EV SAHİPLİĞİNDE GÖRÜŞÜLDÜ

BM İnsan Hakları Savunucuları Özel Raportörü Michel FORST, Diyarbakır Barosu ev sahipliğinde Baro Başkanımız Av.Zülküf UÇAR’ın da katılımıyla Şanlıurfa Barosu ve bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Bölgedeki insan hakları ihlalleri değerlendirildiği toplantı sonrasında Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 210. haftası anma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan AYDIN’ın konuşmasının ardından söz alan Baro Başkanımız Av.Zülküf UÇAR; geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı tarafından İnsan Hakları Eylem Planının başlatıldığını, insan hakları alanında ülkenin kötüye giden insan hakları karnesinin düzeltilmesi adına etkili bir şeylerin yapılması isteniyorsa Adalet Bakanlığının gözünü Tahir Elçi cinayetine ilişkin başlatılan soruşturmaya çevirmesi gerektiğini belirtti.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 206 - Çoğul : 593 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 395343 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1706991 ]|-