BİZ BU SAHNEYİ TANIYORUZ VE EVRENSEL HUKUK KURALLARININ...

13 Temmuz 2019

BİZ BU SAHNEYİ TANIYORUZ VE EVRENSEL HUKUK KURALLARININ TESİSİ İÇİN ONURLU BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDEN ANKARA BAROSU’NA YÖNELİK PERVASIZCA YAPILAN İTHAMLARI REDDEDİYORUZ.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünde göz altına alınan kişilere yönelik işkence yapıldığına dair somut bilgi ve bulguların bulunduğu rapor, Ankara Barosu tarafından 29.05.2019 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmış, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nun 10 Temmuz 2019 günü yaptığı toplantıda ise Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünde işkence yapıldığını ortaya koyan raporu hazırlayan Ankara Barosu ve Ankara Barosunun İlgili Komisyonlarında görev alan avukatlara yönelik, yakınlarının FETÖ’cü olduğu ve uluslararası bir komplonun parçası oldukları iddiaları TBMM İnsan Hakları Komisyonu toplantı tutanaklarından görülmüştür.

Barolar, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumakla mükellef kamu kurumları olup, evrensel hukuk kurallarının istisnasız herkes için uygulanması için mücadele eden ve işkence iddiaları üzerine konuyu araştırarak kamuoyunu bilgilendiren Ankara Barosu ve Ankara Barosuna kayıtlı meslektaşlarımız maalesef ki mesnetsiz ve pervasız suçlama ve isnatlarla karşı karşıya kalmıştır. Hukukun üstünlüğü için kurulduğu ilk günden itibaren onurlu bir şekilde mücadele eden Ankara Barosu’nu ve meslektaşlarımızı krimanilize ve terörize ederek işkence gibi vahim nitelikteki iddiaları asılsız çıkarma çabasında olanlar bilmelidir ki; kişi, grup ayrımı yapmaksızın hak, hukuk ve adalet mücadelesini yürütmek Baroların en temel görevlerinden biridir ve bu şerefli mücadeleye yönelik tehdit ve baskılar hiç bir dönemde karşılık bulamamış, bilakis bu baskı ve tehditlere meyledenler tarihin utanç hafızasında yerlerini almıştır.

Van ilinde Şubat ayında çocuklara yönelik işkence yapıldığına dair kamuoyu ile paylaştığımız açıklamamızda da belirttiğimiz üzere; Hukuk kuralları evrenseldir ve kişi, grup ayrımı yapılmaksızın herkese koşulsuz şartsız eşit bir şekilde uygulanmalıdır. O gün Baromuzu ve meslektaşlarımızı terörize ederek hedef gösteren zihniyet, bugün ise Ankara Barosu’nu krimanilize etmeye çalışmaktadır.

Ankara Barosu’nu komplo teorilerinin bir parçası olarak gösteren, terörize ederek hedef gösteren açıklamaları esefle kınıyor, ilgili kişilerin kamusal sorumluluklarını hatırlatarak derhal görevlerinden el çektirilmeleri gerektiğini kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Ankara Barosu Yalnız Değildir

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 181 - Çoğul : 526 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 271732 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1260506 ]|-