BASINA VE KAMUOYUNA

24 Eylül 2020

BASINA VE KAMUOYUNA

Baromuz üyesi Av. Suat KAPLAN’ın, Türkiye’nin birçok ilinde faaliyetlerini yürüten, ilimizde de faaliyet yürüttüğü öğrenilen Gül Hasar Danışmanlık isimli Şirketin Avukatlık Kanunu’na aykırı girişimini Baromuz Avukat Hakları Merkezine bildirmesi üzerine, Avukat Hakları Merkez üyeleri meslektaşlarımızın girişimleri ve görüşmeleri sonucu ilgili hasar danışmanlık şirketi yetkilileri hakkında tutanak tutularak, olayın akşam saat saatlerinde olması nedeniyle Van İki Nisan Polis Merkezinde ilgili şikayetler gerçekleştirilmiştir.

Konuya ilişkin şikayetin gerçekleştirilmesi ve dayanışma için Van İki Nisan Polis Merkezinde bulunan meslektaşlarımız uzun süre karakol önünde bekletilmiş, konunun ayrıntılarıyla Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına iletilmesi sonrasında, Nöbetçi Savcılık tarafından polis merkezi yetkililerine verilen talimat sonrasında müşteki sıfatıyla Av. Suat Kaplan’ın beyanlarına başvurulmuş, bu esnada dayanışma ve destek amaçlı meslektaşımızın yanında olan avukat hakları merkez üyeleri meslektaşlarımız karakol grup amirinin kaba ve nezaketsiz söylemleri ile hakaretlerine maruz kalarak karakoldan dışarıya çıkartılmaya çalışılmış, kamu görevi yürüten avukatların polis merkezinden çıkartılamayacağının belirtilmesi sonrasında ise aynı grup amiri tarafından meslektaşımıza yönelik fiziki müdahalede bulunulmuştur.

Avukatlık mesleğinin bir kamu görevi olduğunun Avukatlık Kanunu’nun 1.Maddesinde yazılı olduğunu ilgililerine  hatırlatarak; kamu görevini yerine getirmeye çalışan Baromuz üyesi meslektaşlarımıza yönelik tutum ve davranışlarıyla fiziki müdahalede bulunan ilgili polis merkezi amirini şiddetle kınıyor, meslektaşlarımızı polis merkezi önünde saatlerce bekleten, polis merkezinden dışarıya çıkartmaya çalışan ve fiziki müdahalede bulunan tüm ilgililer hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını, ilgili polis merkezi yetkililerinin aynı tutum ve davranışları sergilemeye devam etmesi halinde ise yasal yükümlülükler ve haklar kapsamında Baromuzca tedbirlerin alınacağını tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

24.09.2020

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 497 - Çoğul : 2036 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 534966 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2258291 ]|-