15 Haziran 2020

Adil Yargılanma Hakkı Talebi Yok Sayılamaz!

Adalet talep eden meslektaşlarımız, bedenlerini açlığa, ölüme yatırdılar...

165 gündür, Av. Ebru Timtik ölüm orucunda...

134 gündür, Av. Aytaç Ünsal ölüm orucunda...

Aylardır, yetkili kulakların duymak istemediği tek bir talepleri var: ADİL YARGILANMAK!!!

Bilmiyor olamazsınız, ama yine hatırlatalım. Hatta siz duymaktan bıksanız bile biz hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz.  Ölüm orucundaki meslektaşlarımız avukatlık faaliyetleri nedeniyle yargılandılar. Mahkeme önünde savundukları veya haklarını arayanları temsil ettikleri için tutuklandılar. Soma davasını, gezi mağdurlarını, istismara uğrayan çocukları, şiddet mağduru kadınları, işkence görenleri savundukları için, sorumlulardan ve işkencecilerden hesap sordukları için cezalandırıldılar. Yalan söylediği ortaya çıkan gizli tanığın beyanıyla cezalandırıldılar, kendilerini tahliye eden ama 24 saat geçmeden tekrardan tutuklayan mahkeme heyetinin lağvedilmesi sonrasında oluşturulan özel heyet tarafından! Yüzellidokuz yıl ceza verdiler, son savunmaları bile alınmadan. Avukatları bile darp edilip kapı dışarı edildi, apar topar yangından mal kaçırırcasına karar verdiler... 60 Baro başkanı hukuksuzluğa işaret etti. Davaya dahil oldular ve hukuksuzluğu ortaya koydular. Buna rağmen istinaf mahkemesi onca hukuksuzluğu görmezden geldi. Dosya şu anda temyiz aşamasında, Yargıtay’dadır.

Ölüm orucunda olan meslektaşlarımızın adil yargılanma talepleri haklı ve meşrudur. Hukuksuzluğa bizzat şahit olduk. Dünya şahit oldu.

Hukuksuzlukları marifet sayanlardır, adil yargılanma ve adalet talep edenleri terörize edenler. Hukuksuzluğu kural haline getirerek mülkün temelini yok edenler, bedenlerini ölüme yatıranların çığlığını duymaz, görmez olmuştur. Hukuksuzluktan derhal dönülerek, hukuku tesis için gerekli tüm adımlar atılmalıdır.
Adil yargılanmak temel haktır ve adalet için mücadele tek kurtuluştur.

Avukat, savunmanın temsilcisidir.
Avukat, halkın, vicdanın sesidir.
Avukat, adaletin kurucu unsurudur.
Avukatı yargılamak, adaleti yargılamaktır.
Adaleti savunmak, avukatların ve toplumun temel görevidir.
Ancak adil bir yargılamayla tesis edebilirsiniz adaleti. Yok sayamazsınız adil yargılanma talebini.

Adil yargılanmak için bedenini ölüme yatıranların sesini duymamak için, kalplerin mühürlenmiş olması lazım. En ilkel toplumlarda bile adil yargılanma hakkına riayet edilirken, adalet arayan, halkın sesi olan avukatların bu haktan özel olarak mahrum bırakılmış olmasını kabul edilemez buluyoruz.

Ölüm orucunda olan meslektaşlarımızın adil yargılanma taleplerinin derhal karşılanması gerektiğini tüm ilgili ve yetkili kişi ve kurumlara hatırlatıyor, gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.

Van Barosu Başkanlığı

Haber Görüntüsü : https://www.youtube.com/watch?v=_pslv2dtZsk

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 306 - Çoğul : 1088 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 479977 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2025310 ]|-