13 Mart 2020

İstanbul Barosuna kayıtlı meslektaşlarımız Av. Savaş BAŞ ve  Av. Necati ÇAKMAK Ankara’da bir icra dosyası ile ilgili haciz işlemleri yaparken, Av. Savaş BAŞ borçlu tarafından bıçaklanarak ağır şekilde yaralanmıştır. Derhal ameliyata alınan meslektaşımız bir dizi ameliyat geçirmiş ve şu anda yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Saldırgan borçlu yakalama işlemlerinden sonra bugün tutuklanmıştır.

Avukatların, haciz mahallinde hazır olan polislerin gözetiminde saldırıya uğraması ve hayati tehlike geçirecek şekilde ağır yaralanması çok ciddi bir ihmal olup bu hususun titizlikle incelenmesi gerekmektedir.

Bu saldırı meslektaşımız nezdinde tüm avukatlara yapılmıştır. Vatandaşın, avukatı dosyanın tarafı görmesi ve buna göre hareket etmesini şiddetle kınıyoruz. Yine aynı şekilde halen avukatın suçla özdeşleştirilmesini de kınıyoruz. Bu saldırının engellenememesinde, avukatlara yönelik bu saldırıların ve bu anlayışın artmasında caydırıcı önlemleri almayan yöneticiler ve gerekli cezaların uygulanmamasından ise yargı pay sahibidir.

Van Barosu, geçmişten bugüne savunmaya yapılan her türlü saldırının, kimden gelirse gelsin karşısındadır. Yaşanan bu saldırı sonrasında ilgili tüm kurumların istişaresiyle derhal yepyeni bir politika oluşturulmasının gerekliliğini belirtiyor, yoğun bakımda tedavisi süren meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

VAN BAROSU BAŞKANLIĞI

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 506 - Çoğul : 1761 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 418995 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1786086 ]|-