20 Temmuz 2019

4 yıl önce, 20 Temmuz 2015 günü bir hayal kurdular.

Savaşın mağduru, Kobani’li çocuklara oyuncak götüreceklerdi. Urfa’nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Parkında toplandıkları sırada katliamcı işid üyesi bir insanlık düşmanının üzerindeki bombayı patlatması sonucu 33 kişi vefat etmiş, 100 den fazla insanımız ise yaralanmıştı. Vefat eden canlarımızı rahmetle anıyor, işid zihniyetini ve bu zihniyeti maddi ve örgütsel olarak destekleyerek yayılmasını hedefleyen tüm uluslararası güç ve odaklarını lanetliyoruz.

Katliamın üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen adalet henüz yerini bulmadı. Katliamı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmaları ile bu katliamı organize eden zihniyetin ortaya çıkartılarak yargılanmaları için “Suruç için adalet” diyor ve hukuk camiasının her bir ferdini 7 Ağustos 2019 tarihinde Hilvan’da yapılacak olan duruşmaya çağırıyoruz.

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 310 - Çoğul : 1226 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 301627 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1376060 ]|-