01 Mart 2019

BASINA ve KAMUOYUNA

Diyarbakır Barosu tarafından organize edilen ve her hafta Cuma günü Tahir ELÇİ soruşturmasının unutturulmamasına ilişkin basın açıklaması bugün de Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirilmiştir. Basın açıklamasından sonra Diyarbakır Baro Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve baro çalışanları Diyarbakır barosu’nun Adli yardım hizmet binasına doğru ilerlerken açlık grevinde olan bir tutuklu yakını tarafından fiili ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır. Türkiye’de her gün hedef haline getirilen barolar ve avukatların bu tür saldırılara maruz kalmasının kaçınılmaz olduğunu, Türkiye’nin hukuk devleti olma iddiasının geldiği boyut bakımından, başka hiçbir değerlendirmeye ihtiyaç bulundurmayacak kadar vahim bir tabloyla karşı karşıya olduğunu ancak tüm olanlara rağmen bu saldırılara sessiz kalmayacağımızı bildirmek istiyoruz.

Meslektaşımız Baro Başkanımız Av. Cihan AYDIN, yönetim kurulu üyeleri ve baro çalışanlarına yönelik menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, Hiçbir hak ihlaline karşı sessiz kalmayan Diyarbakır Barosunun tarihine halele getiremeyeceğini bu bakımdan da savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz. Çünkü bizler barolar olarak, toplumlara önderlik yapmanın, baskılara direnmenin, hiçbir gücün karşısında boyun eğmemenin, doğru bildiğimizi savunmaktan çekinmemenin haklı gururu ve azmiyle cüppelerimizi onurla ve hiç kimsenin önünde iliklemeden sırtımızda taşıyan barolarız ve böyle kalmaya da devam edeceğiz.

Van Barosu olarak, bu saldırının takipçisi olacağımızı belirtilerek Diyarbakır Barosu başkanı şahsında tüm Diyarbakır Barosuna geçmiş olsun dileklerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

VAN BAROSU

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 150 - Çoğul : 412 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 198540 - Toplam Çoğul Ziyaret : 987183 ]|-