BASINA VE KAMUOYUNA

21 Mart 2018

BASINA VE KAMUOYUNA

19.03.2018 tarihinde Van Yüksek Güvenlikli  Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Sefer Çağlar isimli tutuklunun kendisini yaktığı bilgisi tutuklu ailesi tarafından vekilleri vasıtasıyla baromuza bildirilmiştir. Tutuklu ailesi konu hakkında araştırma, inceleme ve tespitlerde bulunmak üzere baromuzdan hukuki yardım talebinde bulunmuştur.

Baromuza yapılan müracaat üzerine baro başkanımız, yönetim kurulumuz ve ilgili baro komisyonlarımız derhal harekete geçerek konu hakkında çalışmalara başlamışlardır. İlk olarak baromuz, yönetim kurulu ve baro cezaevi komisyon üyelerinden bir heyet oluşturarak konu hakkında çalışma yürütmek üzere görevlendirmiştir.

Oluşturulan heyet kısa bir süre içinde tutuklu Sefer ÇAĞLAR'ın tedavi için sevk edildiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesine giderek burada ilgililerle görüşmeler yapmıştır. İlk etapta tutukluya refakat eden infaz koruma memurlarıyla akabinde ise tutuklunun Anestezi-Yoğun Bakım Ünitesinde tedavisini yürüten hekimle konu hakkında ve tutuklunun sağlık durumuyla ilgili görüşülmüştür. Şifahi olarak hekimle yapılan görüşmede Sefer ÇAĞLAR'ın vücudunun yüzde seksenin yandığını, yanığın üçünce derece ağır bir yaralanmaya yol açtığını ve hayati riskin çok yüksek olduğu bilgisi edinilmiştir.

Tutuklu ile ilgili alınan bilgiler ailesiyle paylaşılmıştır. Aynı günün akşamı tutuklu Sefer ÇAĞLAR'ın yaşamını yitirdiği öğrenilmiştir. Müteveffanın ailesi yeniden baromuza başvurarak yakma olayının tüm yönleriyle araştırılması yönünde baromuzdan hukuki yardım talebini yinelemesi üzerine baromuzca oluşturulan yeni bir heyet konu hakkında bilgi edinmek ve tespitlerde bulunmak üzere 21.03.2018 tarihinde ilgili cezaevine ziyarette bulunmuştur. Konu hakkında bilgi edinmek üzere Sefer ÇAĞLAR'ın cezaevinde aynı odayı paylaştığı iki oda arkadaşıyla ve cezaevi 1. müdürüyle detaylı görüşme yapılmıştır.

Olay hakkında hem idari hem de adli soruşturma yürütüldüğünden ve baromuz konu hakkındaki inceleme ve araştırmalarını henüz tamamlamamış olduğundan konu hakkında daha sonra kamuoyuna detaylı bilgilendirmede bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.21.03.2018

Van Barosu Yönetim Kurulu

ONLINE KİŞİ : ( 2 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 177 - Çoğul : 1050 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 126988 - Toplam Çoğul Ziyaret : 657401 ]|-