BASINA VE KAMUOYUNA

25 Eylül 2020

BASINA VE KAMUOYUNA

Bugün sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla HDP yöneticisi ve üyesi olan bir çok kişi ile belediye başkanları sabahın erken saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmış, yapılan gözaltıların 2014 yılında meydana gelen Kobani olayları gerekçesiyle yapıldığı açıklanmıştır.

Demokratik siyaset, bugün yapılan gözaltılarla bir kez daha hukuksuzluklara ve baskılara açıkça hedef olmuş, toplumun demokratik bir hukuk devleti temelinde var olması gereken temel hakları ortadan kaldırılmıştır. Gözaltılara gerekçe olarak gösterilen Kobani olaylarının üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına ve bugün gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun ifadelerine aynı gerekçelerle daha önce başvurulmuş olmasına rağmen haklarında yeniden bir gözaltı kararıyla operasyon yapılması, yapılan operasyonun siyasi nitelikte olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Demokratik hukuk devletlerinin olmazsa olmazı olan demokratik siyasetin ve halk iradesinin yok sayılarak gözaltıların yapılması toplumdaki kırılma ve kutuplaşmayı daha da arttıracağı gibi ülkenin en önemli sorunu olan Kürt sorununda çözümsüzlüğü daha da büyütecektir. Açıkladığımız gerekçelerle; kişi özgürlüğü ve demokratik siyaset ilkelerini ortadan kaldıran, yöntemiyle siyasi bir operasyon olduğunu açıkça ortaya koyan, yurttaşların temel haklarını tehlike altına sokan operasyona son verilerek gözaltına alınan siyasetçilerin ve belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 457 - Çoğul : 1892 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 534926 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2258147 ]|-