BASINA VE KAMUOYUNA

16 Şubat 2019

BASINA VE KAMUOYUNA

16.02.2019 günü sabah saatlerinde Van Çocuk Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan çocukların işkence ve kötü muameleye uğradıkları bildirilmesi üzerine Baro Başkanı ve Yönetimi, İnsan Hakları ve Çocuk Hakları Komisyonları başkanları ve üyeleriyle birlikte Çocuk Şube Müdürlüğüne gidilerek gözaltındaki çocuklarla görüşmeler yapılmış, O.D., Ş.Y. ve Ö.S. isimli çocukların Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmelerinin öncesinde darp edildiklerinin doktor raporlarında da belirtildiği görülmüştür. İşkence ve kötü muameleye tabi tutulduklarını söyleyen çocuklarla görüşmeler yapılmış, yapılan birel gözlemlerde vahim nitelikte yaralandıkları,  işkence ve kötü muameleye tabi tutuldukları görülmüş, olaya ilişkin tutanakların düzenlenmesi akabinde failler hakkında derhal soruşturmanın başlatılması için Van Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar ve şikayette bulunulmuştur.

Çocuklara yönelik işkence ve kötü muamele nedeniyle Baromuzun tüm kurul ve komisyonlarıyla birlikte olayın takipçisi olduğunu kamuoyuna arz ederiz.

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 162 - Çoğul : 452 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 198552 - Toplam Çoğul Ziyaret : 987223 ]|-