BAROMUZ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27 Mayıs 2022

Baromuz Hizmet Binasının açılışı Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve yönetimi ile Van Cumhuriyet Başsavcısı, Van Adalet Komisyonu Başkanı, Van Vergi Mahkemesi Başkanı, Baro Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, yüklenici firma yetkilisi, yurttaşlarımız ve meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

2013 yılında hizmet binası yapılmak üzere arsa alınarak Van Barosu’na tahsis edilen, 2016-2018 döneminde inşaatına başlanılan ve 2018-2021 döneminde inşaatı tamamlanarak hizmete başlayan, covid 19 pandemisi ile TBB Genel Kurulu nedenleriyle açılışı yapılamayan hizmet binasının açılışında söz alan Van Barosu Başkanı Av.Zülküf Uçar, hizmet binasının Van Barosuna kazandırılmasında emeği olan TBB Önceki Dönem Başkanı Av. Metin Feyzioğlu’na, önceki iki dönemin TBB Yönetim Kurulu Üyelerine, Baromuz Önceki Başkanı Av. Murat Timur ile Van Barosunun 2012’den bu yana yönetim kurulları İle TBB Delegesi olarak görev yapan meslektaşlarımıza ve meslek büyüklerimize teşekkürlerini iletti.

Hizmet binasının hak, hukuk ve adalet arayışı ile yoğun eğitimlerin merkezi olacağını söyleyen Baro Başkanı, hizmet binasının aynı zamanında kentte önemli görevler üstlenen meslek odalarının ve STK’ların faaliyetlerini daha özgün ve daha özgür bir şekilde yürütebilecekleri bir merkez olacağını da söyledi. Konuşmasının devamında ise Van Barosuna büyük bir haksızlık yapılarak ikiye bölünen arsanın geri kalan kısmının yeniden Van Barosuna tahsis edilmesi için 2018 yılı Ekim ayından bu yana görev yapan gerek Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile TBB delegeleri ile yoğun bir mücadele yürütüldüğünü ve arsanın yeniden Van Barosu’na tahsis edilmesi noktasında büyük bir mesafe kat edildiğini açıklayarak, Baromuz ve Van için iyi niyetli bir yaklaşım ortaya koyan yüklenici firma yetkilisi Ali Süer’e de teşekkürlerini iletti.

Sonrasında söz alan TBB Barolar Birliği Başkanı Av.Ramiz Erinç Sağkan’ da açılışı yapılan Van Barosu Hizmet Binasında yüzlerce stajyer avukatın cübbelerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atacaklarını, yine çok sayıda avukatın bu salonlarda eğitim alarak nitelikli bir savunma hizmeti verebileceklerini söyledi. “Bu ülkede yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün tesisi için en çok ihtiyaç duyulan şeyin gerçekten etkili bir savunma makamı olduğunun bilincindeyiz” diyen Sağkan, “Buradan, İnsan hak ve hürriyetlerinin yılmaz savunucusu olacak avukatların gerçekten mesleki bilgi ve donanımla ayrılmaları, belki de ülkemize verebileceğimiz en büyük hizmet olacaktır” şeklinde konuştu. Sağkan, hizmet binasının yapımında emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek, binanın Van Barosu başta olmak üzere tüm meslektaşlara ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diledi. Baromuz yanındaki arsanın yeniden Van Barosuna tahsis edilmesi için yönetim kurulu olarak çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı.

Konuşmaların ardından Hizmet Binasının Van’a kazandırılması nedeniyle Barolar Birliğini temsilen TBB Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan’a baromuz divan Başkanı Av. Adil ARSLAN tarafından, yüklenici firma yetkilisi Ali Süer’e ise meslek büyüğümüz Av. Sırrı ÇAĞLAR tarafından plaket sunumu yapılmış olup önceki Baro Başkanı Av. Murat Timur’a takdim edilmek üzere hazırlanan plaket ise açılışa katılım sağlanmayacağının bildirmiş olması nedeniyle sunulamamıştır.

Baromuz hizmet binasının açılışına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Ramiz Erinç Sağkan’a, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcıları Av. Sibel Suiçmez ile Av.Gürkan Altun’a, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av.Veli Küçük’e, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Av.Abdülbaki Çelebi ile Av. Nizam Dilek’e, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez’e, Van Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu’na, Van Vergi Mahkemesi Başkanı Halil Gündüz’e, Adıyaman Barosu Başkanı Av.Bilal Doğan’a, Ağrı Barosu Başkanı Av.Salih Aydın’a, Ardahan Barosu Başkanı Av.Murat Yolçu’ya, Batman Barosu Başkanı Av.Erkan Şenses’e Bingöl Barosu Başkanı Av.Ömer Faruk Hülakü’ya, Bursa Barosu Başkanı Av.Metin Öztosun’a, Çankırı Barosu Başkanı Av.Mustafa Deniz’e, Dersim Barosu Başkanı Av.Kenan Çetin’e, Eskişehir Barosu Başkanı Av.Mustafa Elagöz’e, Erzurum Barosu Başkanı Av.Talat Göğebakan’a, Hakkari Barosu Başkanı Av.Ergün Canan’a, Kars Barosu Başkanı Av.Fettah Çapkurt’a, Mardin Barosu Başkanı Av.İsmail Elik’e, Muş Barosu Başkanı Av.Kadir Karaçelik’e, Siirt Barosu Başkanı Av.Kenan Bilge’ye, Şanlıurfa Barosu Başkanı Av.Velat İzol’a, Şırnak Barosu Başkanı Av.Rojhat Dilsiz’e, baroların yönetim kurulu üyeleri ve tüm meslektaşlarımıza, HDP İl Eş Başkanı Fikret Doğan ve İl Yönetimine, DBP İl Eş Başkanı Çetin Uyar ve İl Yönetimine, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman Oflas’a, CHP Van İl Yönetiminden Av. Ezgi Ergun’a, HAK-PAR İl Başkanı Av. Abdulmenaf Kıran’a, Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Zihni Aslan’a, PSK İl Başkanı Tayyip Kızılyıldız’a, PAK İl Başkanı İsmet Elçi’ye, İnsan ve Özgürlük Partisi Van İl yönetiminden Av.Kenan Sarısaç’a, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Van Şubesi Eş Başkanı Av.Medeni Gür ve Şube üyelerine, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Şefik Eren’e, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyelerine, Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin’e, Van Hakkari Bitlis Eczacılar Odası Başkanı Fikret Baransel ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Ahmet Koç ve Yönetim Kurulu üyelerine, Van İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Av. Mehmet Karataş ve Yönetim Kurulu üyelerine, KESK Şubeler Platformu adına katılan İbrahim Çelik ve Murat Atabay’a, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Van Temsilcisi Sevim Çiçek’e, TEB Van Şube Müdürü Adil Murat Yüksel ile şube yetkililerine, çok değerli misafirlerimiz ile basın emekçilerine teşekkür eder, hizmet binasının Baromuza, meslektaşlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını dileriz.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 214 - Çoğul : 568 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 899050 - Toplam Çoğul Ziyaret : 3387065 ]|-