BARO BAŞKANLARI YÜRÜYOR

19 Haziran 2020

BARO BAŞKANLARI YÜRÜYOR

Değerli meslektaşlarım, değerli basın emekçileri bildiğiniz üzere Baroların ve Meslek Odalarının yapısının değiştirilmesine yönelik bir yasa tasarısı baroların, meslek odalarının, akademisyenlerin görüşlerine başvurulmaksızın bizlere dayatılıyor. Bizlerin yürütmüş olduğu hukuk mücadelesini sindirmeye, sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Bizlerden meslektaşlarımızın haklarını korumamamızı, tutuklu olan meslektaşlarımızın adil yargılanmalarını istemememizi, kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı durmamamızı, toplumun haklarını korumamamızı, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü savunmamamızı, yurttaşın seçme ve seçilme hakkını gaspeden kayyum uygulamasına, seçilmiş belediye başkanlarının ve milletvekillerinintutuklanmasına itiraz etmememizi, çevremizin, doğal güzelliklerimizin ve bize kalan mirasın talan edilmesine karşı mücadele etmememizi istiyorlar.

Ölüm orucunda olan meslektaşlarımız Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma taleplerini duymamamızı, halen cezaevlerinde olan meslektaşlarımız Av. Bekir Kaya, Av. Selçuk Kozağaçlı, Av. Sevda Çelik Özbingöl’ün ve daha bir çok meslektaşımızın yargılamalarına ilişkin hukuksuzlukları görmezden gelmemizi, Av. Tahir Elçi’nin gerçek katillerininyargılanmamasını istiyorlar.

19 Mayıs ve 1 Haziran tarihinde 80 Baro başkanımızla birlikte yapılması planlanan değişikliklerin geri çekilmesi gerektiğini, baroların, TBB’nin ve akademisyenlerin de dahil edileceği bir komisyonun ortak çalışmasıyla yeni, çağdaş, günümüz şartlarını karşılayan ve demokratik bir Avukatlık Kanunu’nun yapılabileceğini belirtmiş, yasanın geri çekilmemesi ve barolardan habersiz bir taslağın tamamlanmak üzere olduğuna ilişkin haberlerin yapılması üzerine 17.06.2020 günü yaptığımız açılmayla da artık eylemsellik sürecini girdiğimizi ve bu yasa geri çekilinceye dek mücadele edeceğimizi belirtmiştik.

Bugün ülkenin bir çok ilinden baro başkanlarımızla birlikte Ankara’ya yürümeye başlıyoruz.

Van barosu olarak hak, hukuk, adalet için yürüyeceğiz,

Tam bağımsız, güçlü bir yargı için yürüyeceğiz,

Tarihsel sorumluluğumuz gereği, yargının kurucu unsuru olan avukatlığın, mesleğimizin bağımsızlığı için Ankara’ya doğru adım atacağız.

Van Barosu mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmedi, yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da mücadele etmeye devam edecektir.

Bugün bizlerle dayanışmak için burada bulunan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, herkesi saygıyla selamlıyorum.

Mücadelemiz ebedi,

Yarınlarımız özgür olsun…

Saygılarımla

Av.Zülküf UÇAR