AVUKATLARIN AVRUPA İNSAN HAKLARI STANDARTLARI KONUSUNDA...

09 Kasım 2018

AVUKATLARIN AVRUPA İNSAN HAKLARI STANDARTLARI KONUSUNDA KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Avukatların Avrupa İnsan Hakları Standartları Konusunda Kapasitesinin Güçlendirilmesi Avrupa Birliği-Avrupa Konseyi Ortak Projesi  kapsamında yapılan İhtiyaç Analizi toplantısı Baromuzun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği-Avrupa Konseyi Ortak Projesi  sorumluları; Tankut SOYKAN (Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Proje Müdürü), John WADHAM (İNGİLTERE) – Ivana ROAGNA (İTALYA) (Avrupa Konseyi Ulusulararası Uzmanları) ve Murat YALKIN (TBB, Dış ilişkiler ve AB Merkez Müdürü)’nün katıldığı 8-9 Kasım 2018 tarihlerinde  gerçekleşen toplantıda; Baromuzun İnsan Hakları Komisyonu, Kadın Hakları Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu, Göç ve İltica Komisyonu Staj Eğitim Merkezi C.M.K ve Adli Yardım Merkez/Komisyonlarının İnsan hakları ihlali ile ilgili başvurular, eğitim kapasitesi ve ihtiyaçları, Avukatlarımızın ve Stajyer Avukatlarımızın aldıkları eğitimler ile mesleki tecrübe, gözlem aktarımı konuları konuşuldu. Sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı toplantı; katılımcıların görüş, öneri ve fikir alışverişlerinin ardından Van Barosu İnsan Hakları Komisyonundan sorumlu yönetim Kurulu üyesi Av.Doğan İLHAN ve Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Proje Müdürü Tankut SOYKAN ’ın genel değerlendirmeleri  ve Baro Başkanımız Av. Zülküf UÇAR kapanış konuşması ile son buldu.

ONLINE KİŞİ : ( 2 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 100 - Çoğul : 275 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 146668 - Toplam Çoğul Ziyaret : 771273 ]|-