AVUKATA YÖNELEN ŞİDDET TOPLUMUN ADALET ARAYIŞINA YAPILAN DARBEDİR.

22 Temmuz 2022

AVUKATA YÖNELEN ŞİDDET
TOPLUMUN ADALET ARAYIŞINA YAPILAN DARBEDİR.

21/07/2022 tarihinde haciz işlemi esnasında borçlu tarafın fiili saldırısına maruz kalan Avukat Hakları Merkezi Başkanımız Av.Seyhan MAT aldığı darbe sonucu  kafasından ve sırtından yaralanmış ayrıca borçlunun sözlü hakaret ve tehditlerine maruz kalmıştır. Olayın hemen akabinde darp raporu alan meslektaşımız, ilgili şahıslar hakkında şikayetçi olmuştur. Yaşanan  menfur saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle birlikte acil şifalar diliyoruz.

Yakın tarihte görevi nedeni ile öldürülen İstanbul Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Servet BAKIRTAŞ’ın kaybetmenin hala acısını derinden yaşarken bu kez şehrimizde bir şiddet olayına tanıklık ettik. Bu şiddet eylemlerinin sıradan eylemler olarak nitelendirmek mümkün değildir. Hızla artan şiddet eylemlerinin etkin bir şekilde cezalandırılmaması ve buna yönelik tedbirlerin alınmaması ile birlikte yargı makamlarının eli ile özdeşleştirme yasağının ihlal edilmesi, artan şiddet eylemlerine çanak tuttuğunu üzülerek belirtmek isteriz.

Avukatı taraf olarak gören anlayışa karşı basitçe haykırmak istiyoruz:
Avukat dosyanın tarafı değildir, vekilidir.
Avukat icra dosyalarında alacaklı değil, vekildir.
Avukat hak iddiasının, asla öznesi değildir.
Avukat borcun, cezanın yahut boşanmanın sebebi değildir.
Avukat, anlaşmazlıkların TARAFI DEĞİLDİR.
Avukat taraflar arasındaki husumetin kaynağı da değildir.
Avukat vekildir, yalnızca tarafları temsil eder.

Hak arama mücadelesindeki konumu nedeniyle avukata yönelen şiddet, toplumun adalet erişimine yapılan bir darbedir. Cehalet kokan bu zihniyete karşı ağır cezai yaptırımların yanında önleyici tedbirlerin de alınması zaruret halini aşmıştır. Bu konuda zaman kaybetmeksizin gerekli tüm tedbirlerin derhal alınması hususunda Van Barosu olarak gerekli tüm çalışmalarda yer almaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Meslektaşımıza karşı ve özünde avukatlık mesleğine karşı işlenen bu çirkin saldırıyı bir kez daha kınadığımızı ve soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

​​​​​​Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 186 - Çoğul : 435 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 899022 - Toplam Çoğul Ziyaret : 3386932 ]|-