ANKARA GARI KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

10 Ekim 2019

Türkiye’nin en kanlı saldırısı olarak tarihe geçen Ankara Gar Katliamı’nın bugün dördüncü yıl dönümü.

Emek, Demokrasi ve Barış mitingine katılmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinden yüzlerce insan 10 Ekim’de Ankara Gar Meydanı’nda bir araya gelip mitingin yapılacağı Sıhhiye Meydanına gitmek üzere bekliyorlardı. Amaçları savaşa karşı çıkmak, “BARIŞ” diye haykırmaktı. En küçüğü 8 yaşında olan 109 vatandaşımız önceden alınan istihbarat bilgilerine rağmen yeterli derecede alınmayan güvenlik önlemlerinin yarattığı zaafiyetten yararlanan binlerce kilometre uzaktan gelen İŞİD terör örgütü mensuplarının bombalı saldırısı sonrası katledildi, yüzlerce vatandaşımız da ağır derecelerde yaralandı. Herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı savunanan vatandaşlarımız 10 Ekim 2015 günü katledildi.

Katliamın ardından Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 36 sanık arasındaki tutuklu 19 kişiye 7 buçuk yıl ve 101 kez ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen sürede hapis cezası verilmesine rağmen o dönem görevlerini yerine getirmeyen emniyet görevlileri ile ihmali olan kamu görevlileri ve bürokratlar hakkında her hangi bir soruşturma yürütülmedi.

Hakikatin ve adaletin ortaya çıkması için ihmali olan tüm kamu görevlilerinin yargılanması gerektiğini hatırlatıyor, katliamda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, kalıcı bir şekilde sakatlığa maruz kalan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz.

10 Ekim 2015 Ankara Garı Katliamını unutmadık, unutturmayacağız...

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 93 - Çoğul : 294 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 320719 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1447760 ]|-