ADALET NÖBETİ İSTANBUL’DA TUTULDU

21 Haziran 2019

Avukatlara yapılan haksız tutuklamaları ve tüm hukuksuzlukları protesto etmek amacıyla baroların öncülüğünde avukatlar tarafından başlatılan adalet nöbeti Çağlayan Adliyesi önünde İstanbul Barosu ev sahipliğinde yapıldı.

Baro başkanları, Baro temsilcileri, Milletvekilleri ve bir çok avukatın katıldığı Adalet nöbetinde ev sahibi İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet DURAKOĞLU, “Her alanda adalet aramaya devam edeceklerini, demokrasi olmazsa ne adaletin ne de hukukun sağlanamayacağını, bugünlerin tarihe geçeceğini” belirtti.

Adalet nöbetine Baro Başkan yardımcımız Av. Hamza ÇİFTÇİ ile birlikte katılan Van Barosu Başkanımız Av. Zülküf UÇAR burada yaptığı açıklamada; “Baromuzun ilk günden itibaren hak, hukuk, adalet mücadelesini yürüttüğünü, 31 Mart seçimlerinden sonra KHL’lı zulmüne maruz kalan seçilmiş belediye başkanlarına mazbatalarının verilmediğini, o dönemde YSK kararına karşı güçlü bir tepkinin verilmemesinin, YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine dair kararına da etken olduğunu, Baro olarak seçimde de destek  vereceklerini, seçim sonrasında Silivri’de yapılacak olan Gezi davasına da katılacaklarını, 3 Temmuz’da Çorlu tren kazası felaketi nedeniyle Çorlu Adliyesinde yapılacak olan duruşmaya katılacaklarını belirtti. Hukuki güvenirlilik hakkı ve yaşam hakkının tamamen ortadan kaldırıldığını belirten Av. Zülküf UÇAR, insanların evlerinden, işyerlerinden kaçırıldığını, Erkan Irmak, Salih Zeybek, Mustafa Yılmaz, Özgür Kaya, Yasin Ugan ve Gökhan Türkmen’den yaklaşık olarak 4 aydır haber alınamadığını, bu kişilerin kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldıklarını, geçmişte de insanların beyaz toroslarla kaçırılarak öldürüldüklerini, asit kuyularına atıldıklarını, tekrardan geçmişe dönmemek için güçlü bir hukuk mücadelesinin verilmesi gerektiğini belirtti.

Adalet nöbetinin bir sonraki durağı 19 Temmuz’da Baromuz ev sahipliğinde Van’da olacaktır.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 22 - Çoğul : 49 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 284235 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1306003 ]|-