ADALET NÖBETİ HATAY’DA TUTULDU

24 Mayıs 2019

Hatay Barosunun öncülüğünde Hatay'da tutulan Adalet nöbetine Baro Başkan Yardımcımız Av. Hamza Çiftçi katıldı. Nöbette Van Barosu adına konuşan Baro başkan yardımcısı Av. Hamza Çiftçi konuşmasında:

"Değerli baro başkanlarım, sevgili meslektaşlarım ve kıymetli yurttaşlar, hepinizi Van Barosu adına saygıyla selamlıyorum.

Sadece bu son 4 ayda raporladığımız, tarafımıza ulaşan bilgiler çerçevesinde avukatlara yönelik ihlaller bini geçti.
Bu ihlaller azalmamakta tam aksine korkunç bir şekilde artmaktadır.

Daha birkaç gün önce kadın bir meslektaşımız hunharca öldürüldü. Bizler ölüyoruz, öldürülüyoruz. Savunma öldürülüyor.

Bakın, duruşma salonlarında hakimler, savcılar, adliye koridorlarında, bürolarımızda karşı taraf, sokakta asker, polis, jandarma tarafından savunma her türlü baskı ve zulmü iliklerine kadar yaşıyor.

Avukatların avukatlık yapmaları, adalet aramaları, hak arayışları engelleniyor, darp ediliyor, işkence uygulanıyor ve öldürüyorlar.

Ölmekte olan müvekkillerinin sesi olmalarına dahi izin verilmiyor. Sokak ortasında hukuk devletlerinde görmenizin imkansız olduğu muamelelere maruz kalıyorlar.

Annelerimiz... cennetin ayakları altında olan annelerimize bu mübarek  aylar içinde yapmadıkları zulüm kalmadı! İtip kakmalarla, aşağılamayla başlayan müdahaleler darp, şiddet, işkence ve gözaltılarla devam etmektedir. Tek talepleri açlık grevindeki ve ölüm orucundaki çocuklarının ölmemelerini istemek.

Çocuğunun ölmesini istemeyen bir anneye bu mübarek aylarda işkence ve kötü muamelede bulunmak hiçbir inanç, hiçbir düşünce ve ideolojide yeri yoktur. İşte Adaletsiz ortam bu zulümleri doğuruyor. İşte adaletsizlik bu zalimleri koruyor. Bu adaletsizlikler bitene kadar bizler mücadele etmeye ve bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz." dedi.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 56 - Çoğul : 111 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 238931 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1137660 ]|-