ADALET NÖBETİ BAŞKAN VEKİLİMİZ AV. HAMZA ÇİFTÇİ’NİN DE...

02 Mayıs 2019

ADALET NÖBETİ BAŞKAN VEKİLİMİZ AV. HAMZA ÇİFTÇİ'NİN DE KATILIMIYLA İSTANBUL'DA TUTULDU.

Aralarında Av. Mustafa Kemal GÜNGÖR'ün de bulunduğu Cumhuriyet gazetesi yazarlarının bir kısmının istinaf kararı sonrasında yeniden cezaevine girmesi nedeniyle Çağlayan Adliyesinde düzenlenen nöbete Baro Başkan Yardımcımız Av. Hamza ÇİFTÇİ katıldı.

Nöbette İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve Basın-İş Sendika Başkanı Faruk EREN konuşma yaptı. Cezaevine giren meslektaşımız Av. Mustafa Kemal Güngör'ün mesajının okunmasının ardından Baro Başkan Yardımcımız Av. Hamza Çiftçi yapmış olduğu konuşmasında:

"Memleketin her köşesinde verdiği hak, hukuk ve özgürlük mücadelesi nedeniyle tutsak olarak cezaevinde bulunan tüm meslektaşlarıma selam olsun.
Tutsak meslektaşlarla dayanışma içerisinde olan, onların mücadelesini kaldığı yerden devam ettiren avukatlara selam olsun.
Hak mücadelesi yürütürken saldırıya ve işkenceye uğrayan avukatlara selam olsun.
Ve bu Adalet Nöbetlerinin başlamasına neden olan Cumhuriyet davası olarak bilinen davada yargılanıp ucuz kararlarla tekrardan tutsak edilen dostlara ayrı ayrı selam olsun.

Çağlayan'da başlayan bu nöbet 85 hafta devam etti. Sonra tüm şehirlerimize/barolarımıza yayıldı. Bugün yine Çağlayandayız. 1 den 85 e kadar saysam sıkılırsınız biliyorum. Bizler 85 hafta bu nöbeti tuttuk, onlar adaletsizce davranmaktan sıkılmadılar. Bizler mücadeleden sıkılmayız ve tüm adaletsizlikleri buradan haykıracağız. Ama onların adaletsizliklerinin kendilerinde yaratacağı duygu öyle bir hal alacak ki kendi benliklerinde yaşayacakları sıkıntının esiri olacaklar. Ve bu esaret ömür boyu sürecek.

Bakın bu yargılamalar bir acziyetin göstergesiydi ve verilen kararlar o acziyet kadar ucuzdu.
Bu kararları onaylayan karar daha da ucuzdu.
Hukuksuz olan tüm kararlar hem hükümsüzdür hem de "ucuz" olarak anılacaktır.
Talimatlarla başlatılan ve yine talimatlarla sonlandırılan davalar tarihin en ucuz davalarıdır.
Bu davalarda yargının korku dolu, korkunç yüzünü tüm çıplaklığıyla görebilirsiniz.

Son olarak şunu ifade etmeliyim ki; Özgürlükleri ile ödenen bu bedeller,  verilen kararlar kadar ucuz değildir.  Çünkü bu bedellerin karşılığı ve telafisi yoktur. Cezaların infazı derhal durdurulmalıdır." dedi.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 194 - Çoğul : 628 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 225755 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1092480 ]|-