ADALET NÖBETİ AYDIN BAROSU EV SAHİPLİĞİNDE TUTULDU

21 Şubat 2020

ADALET NÖBETİ AYDIN BAROSU EV SAHİPLİĞİNDE TUTULDU

Baromuz Aydın Barosu Ev Sahipliğinde Yapılan Adalet Nöbetine Katıldı. Bursa, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Van, Kocaeli, Artvin ve Diyarbakır, Adana ve Antalya‘dan sonra Aydın Barosu ev sahipliğine yapılan Adalet Nöbetine Baro Başkanı Av.Zülküf UÇAR katıldı. Baroların Başkan ve temsilcilerinin katıldığı adalet nöbetinde, cezaevlerinde açlık grevinde olan meslektaşlarımız ile Grup Yorum üyelerini selamlayarak ve 21 Şubat Dünya Anadili Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Av. Zülküf UÇAR; Hukukun ülkede tamamen bittiğinin HSK’nın Gezi Davası kararıyla net bir şekilde ortaya konulduğunu, bu durumun yeni olmadığını; Demirtaş ve İyidil davalarında da aynı hukuksuzluğun yaşandığını, İyidil’in beraat etmesine rağmen halen tutuklu olduğunu belirtti.

Adalet nöbetinin temasının çevre olarak belirlenmesi hususunda Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan BOZKURT’a teşekkürlerini ileten Av. Zülküf UÇAR, ülke olarak doğayla yaşamayı bilmediklerini, ülkenin her yerinde doğanın idareciler ve insanlar eliyle zehirlendiğini, yöneticiler tarafından yanlış politikaların ve çalışmaların yürütüldüğünü, Van’da yaşanan çığ felaketlerinde de alınmayan önlemler ve ehil olmayan arama kurtarma çalışmaları nedeniyle 41 vatandaşımızın öldüğünü, ülke olarak doğayla mücadele etme yerine doğa ile yaşamayı öğrenilmesinin gerektiğini belirtti.
Nöbete katılan tüm Baro Başkanları ve yöneticileri ile Adalet Nöbeti grubu temsilcisinin konuşmaları sonrasında nöbet tamamlandı.

Adalet Nöbetinin bir sonraki durağı 27 Mart 2020 tarihinde Gaziantep Barosu ev sahipliğinde Gaziantep olacaktır.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 485 - Çoğul : 1680 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 418974 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1786005 ]|-