ADALET NÖBETİ ANKARADA TUTULDU

20 Nisan 2019

BARO BAŞKANIMIZ AV. ZÜLKÜF UÇAR; “MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇALIŞMA HÜRRİYETİ ENGELLENMEMELİ, RUHSATLARI VERİLMELİDİR.

Avukatlara yapılan haksız tutuklamaları ve tüm hukuksuzlukları protesto etmek amacıyla baroların öncülüğünde avukatlar tarafından başlatılan adalet nöbeti Bursa, İzmir nöbetleri sonrasında Ankara Adliyesi önünde Ankara Barosu ev sahipliğinde yapıldı. Adalet nöbetine Baro Başkan yardımcımız Av. Hamza ÇİFTÇİ ile birlikte katılan katılan Van Barosu Başkanımız Av. Zülküf UÇAR burada yaptığı açıklamada, “Adalet arayışımız her geçen daha da büyüyor, adalet nöbetlerini haksızlığa uğrayan, tutuklanan tüm meslektaşlarımız için, yurttaşlar için tutuyoruz”dedi

Van Baro Başkanımız Av. Zülküf Uçar, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Ankara Barosu Başkanı, Av. R.Erinç Sağkan, Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan, Artvin Barosu Başkanı Av. Ali Uğur Çağal, Aydın Barosu Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Balıkesir Barosu Başkanı Av. Erol Kayabay, Batman Barosu Başkanı Av. Andülhamit Çakan, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan Aydın, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Hatay Barosu Başkan Yrd. Av. Sevinç Çakıcı, Isparta Barosu Başkanı Av. Ünsal Çankaya, Iğdır Barosu Başkanı Av. Serkan Alakan, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Kayseri Barosu TBB Delegesi Av.Ümit Yüksel, Kırklareli Barosu Başkanı Av. Turgay Hınız, Kocaeli Barosu Başkanı, Av. Bahar Gültekin, Muş Barosu Başkanı Av. Abdulbaki Çelebi, Siirt Barosu Başkanı Av. Nizam Dilek, Şanlıurfa Barosu Başkanı Av. Abdullah Öncel, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci, Yalova Barosu Başkanı, Av. Fedayi Doğruyol, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol ve bir çok avukatın katıldığı nöbette Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç SAĞKAN konuşmasını “Hep birlikte, yılmadan, daha da büyüyerek kazanacağız ve adaleti de umudumuzu ve kararlılığımızı harç yaparak ellerimizle yeniden bizzat inşa edeceğiz.” diyerek tamamladı.

Van Barosu Başkanımız Av. Zülküf UÇAR; trafiğin kapatılmasına itiraz eden Muğla Barosuna kayıtlı meslektaşımız Sertuğ Sürenoğlu’na yapılan işkencenin ülkemizdeki keyfiliği, yaklaşımı bizlere gösterdiğini belirterek bir kaç ay önce Van’da çocuklara yapılan işkenceye karşı durdukları gibi her zaman işkencenin karşısında duracaklarını, işkence vakalarında etkin bir soruşturmanın yapılması gerektiğini belirtti. Rabia Naz için, Çorlu’da tren kazasında ölen ve yaralanan vatandaşlar için nöbet tutmaya devam edeceklerini belirten Baro Başkanımız Av. Zülküf UÇAR, seçim sürecinde yaşanan hukuksuzlukları tüm Türkiye’nin gördüğünü, KHK’lı diye verilmeyen mazbataların verilmesi gerektiğini, sonradan ben oyunun kuralını değiştirdim denilemeyeceğini belirtti.

Mesleğin henüz başında olan genç meslektaşlarımızın ruhsat alamadıklarını belirten Baro Başkanımız Av. Zülküf UÇAR  haklarında bir yargılama var diye ruhsat verilmemesinin genç avukatlarımızın mağduriyetine sebep olduğunu, masumiyet karinesinin İhlal edildiğini, Adalet Bakanlığı’nın bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini, kesinleşmiş mahkeme kararı olmadan bu süreçte çalışma hürriyetinin engellenemeyeceğini belirterek, genç arkadaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Adalet Bakanlığına çağrı da bulundu.

Van Barosu olarak 19 Temmuz 2019 tarihinde ev sahipliği yapacağımız adalet nöbetinin bir sonraki durağı Hatay Barosu olacaktır.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 98 - Çoğul : 209 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 256289 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1199531 ]|-