ADALET NÖBETİ ADANA’DA TUTULDU

20 Aralık 2019

Baromuz Adana Barosu Ev Sahipliğinde Yapılan Adalet Nöbetine Katıldı...

Bursa, İzmir, Ankara, Hatay, İstanbul, Van, Kocaeli, Artvin ve Diyarbakır’dan sonra Adana Barosu ev sahipliğine yapılan Adalet Nöbetine Baro Başkanı Av. Zülküf UÇAR ile Başkan Yardımcısı Av. Hamza Çiftçi katıldı. 26 Baronun Başkan ve temsilcilerinin katıldığı adalet nöbetinde konuşan Av. Zülküf UÇAR;

Türk Tabipler Birliği’nin yöneticilerinin de belirttiği üzere savaşın, şiddetin bir halk sağlığı sorunu olduğu bir ülkede savaşa, şiddete meyilli yöneticilerden, idarecilerden kurtulmanın gerektiğini, kadına yönelik şiddetin yalnızca yasal düzenlemelerle durdurulamayacağını, büyük bir zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu, Ceren Özdemir’in cezaevinden firar eden bir kişi tarafından öldürüldüğünü, Figen Keremoğlu’nun Van’da cezaevinden izinli çıkan kocası tarafından öldürüldüğünü, yine Diyarbakır’da meslektaşımız olan Müzeyyen BOYLU’nun doktor olan kocası tarafından öldürüldüğünü, yüzlerce binlerce kadın cinayetinin gerçekleştiğini ancak bu soruna kalıcı çözümler getirilemediğini, Sur Belediye Eş Başkanı Filiz Büyüküstün’ün sabah gerçekleştirilen ev baskınıyla kendisi, eşi ve çocuğunun başına silah dayandığını, şiddetin bu yönüyle de var olduğunu, Silopi’de Taybet Ana’nın cenazesinin 7 gün 7 gece boyunca sokakta kaldığını, VAN Barosu olarak kadına yönelik her türlü şiddetin, baskının, mobbingin karşısında olacaklarını belirtti.

Nöbete katılan tüm Baro Başkanları ve yöneticileri ile Adalet Nöbeti grubu temsilcisinin konuşmaları sonrasında nöbet tamamlandı.

Adalet Nöbetinin bir sonraki durağı 24 Ocak 2019 tarihinde Antalya Barosu ev sahipliğinde Antalya’da olacaktır.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 667 - Çoğul : 2799 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 520959 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2199363 ]|-