5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESLEKTAŞLARIMIZIN YOĞUN KATILIMI İLE...

07 Nisan 2019

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESLEKTAŞLARIMIZIN YOĞUN KATILIMI İLE KUTLANDI

5 Nisan Avukatlar Günü meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla kutlandı. Baromuzca düzenlenen geceye kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda avukat misafirleriyle birlikte katıldı.

Van Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av.Rabia ÖZGÖKÇE ve Av.Emrah BORAZAN’ın sunumlarıyla başlayan gecede, Silivri mahpushanesinde bulunan Av. Bekir KAYA, gecede aralarında olamayan Av. Cüneyt CANİŞ, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Av.Selçuk KOZAĞAÇLI ve arkadaşları ile Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının da gününü kutlayan Van Baro Başkanı Av. Zülküf UÇAR, 2000 yılında öldürülen baromuz üyesi Av. Cumhur KESKİN, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir ELÇİ ve geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Uşak Baro Başkanı Av. Kazım KARGI’yı anarak konuşmasına başladı.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimler sonucu Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı görevine layık görülen Av.Bedia ÖZGÖKÇE ERTAN’ı tebrik eden Av. Zülküf UÇAR başarılar diledi.

SAVUNMASIZ YARGI HAYALLERİ KURULMAKTADIR

Ülkemizin yargı bağımsızlığı sıralamasında 140 ülke arasında 111., hukukun üstünlüğü sıralamasında 126 ülke arasında 109. sırada olduğunu belirten Av. Zülküf UÇAR savunmasız yargı hayallerinin kurulduğunu, yaşanan hukuksuzlukların ortadan kaldırılması için kalıcı, barışçıl politikaların üretilmesi gerektiğini, ülke halklarının sürekli ötekileştirildiğini, ülkenin büyük bir hukuksuzluk çemberinde olduğunu ve bu çemberi yıkmanın büyük bir hukuk mücadelesi ile söz konusu olabileceğini, hukuk mücadelesinin tüm hukuk kurumlarıyla ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte verilmesi gerektiğini belirten Av.Zülküf UÇAR adil yargılanma ve savunma dokunulmazlığının yok sayıldığı, mesleğin onur ve saygınlığına yönelik saldırıların had safhaya ulaştığı, üyelerimizin ve vatandaşların polis fezlekeleriyle yargınlandığı, meslektaşlarımızın sürekli şiddete maruz kaldığı bugünlerde, meslektaşlarını hukuk mücadelesini birlikte yürütmeye çağırdı.

İnşaat halindeki baro idari binasını faaliyete geçmesi ile birlikte Erciş Baro Temsilciliği ve Genç Ofis projelerinin de gerçekleştirecekleri belirten Av. Zülküf UÇAR çok daha yoğun bir eğitim programı ile birlikte sosyal ve kültürel faaliyetleri arttıracaklarını belirtti.

AVUKAT SAVUNMANIN, SAVUNMA ADALETİN TEMELİDİR.

Avukat savunmanın, savunma adaletin temelidir diyerek sözlerine devam eden baro başkanı Av. Zülküf UÇAR, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, ülkenin barış ve huzura kavuştuğu, yargıya olan güvenin tam olarak sağlandığı günlere ulaşmayı umut ettiğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Baro başkanının konuşmasının ardından Van Barosunda ilk kez düzenlenen “Avukatlıkta Onur Ödülü” Av. Hüsnü AYHAN’a takdim edildikten sonra meslekte 50. ve 40. yıl plaketleri Av. Tahsin SAYDAN, Av. Ziya KOÇAK, Av. Ergin GÜNSAN ve Av. Sırrı ÇAĞLAR’a takdim edildi.

Baromuz tarihinde Sosyal, Kültürel ve Etkinlik komisyonu tarafından ilk kez tertip edilen “Baro The Band” adıyla sahneye çıkan baro orkestrası büyük ilgi gördü.

Geleneksel tavla turnuvası şampiyonu Av. Şakir ARSLAN ile futbol turnuvası şampiyonu Haddini Bilbabo takımı oyuncularına ödülleri takdim edildikten sonra konuk sanatçılar Grup Bajar ve Rojda’nın sahneye çıkmaları ardından gece sona erdi.

5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında tüm tüm meslektaşlarımızın gününü tekrardan kutluyor, gecenin düzelenmesinde yoğun emek harcayan Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Emrah Borazan, Av. Rabia ÖZGÖKÇE ve Av. Doğan İLHAN ile Baro The Band üyeleri meslektaşlarımıza, desteğini esirgemeyen Baro Yönetim Kurulu üyeleri ve baro çalışanlarına, çalışmaların yürütüldüğü Anka Kültür Merkezine teşekkür ederiz.

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 32 - Çoğul : 109 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 284245 - Toplam Çoğul Ziyaret : 1306063 ]|-