5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ

09 Nisan 2018

Van Barosu Avukatlar Günü etkinliği düzenledi

Van Barosu, Avukatlar Günü için düzenenlenen etkinlikte bir araya  geldi. Van Barosu Başkanı Murat Timur ise Tahir Elçi'yi anarak sözlerine başladı.

Van Barosu, Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede buluştu. Gecede hukukçular bir kez daha katledilen Diyarbakır eski Başkanı Tahir Elçi'yi de unutmadı. Van'da özel bir otelde düzenlenen avukatlar gecesinde salona Tahir Elçi'nin posterleri asıldı.

'TAHİR ELÇİ BARIŞIN TESİSİ İÇİN CANINI ORTAYA KOYDU'

Çok sayıda avukatın katıldığı gecede  kısa bir konuşma yapan Van Baro Başkanı Av. Murat Timur,  Tahir Elçi'yi anarak sözlerine başladı. Timur, Elçi'nin Türkiye'deki farklılıkların ve toplumsal barışın tesisi için canını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

VAN BAROSU ELÇİ'NİN ADINI YAŞATACAK

Elçi'nin barışı savunduğu için katledildiğini belirten Timur, "Tahir Elçi, mücadelesini hayatıyla ödedi ve ne yazıkki soruşturma dosyası cezasızlık çarkına itilmek istenmekte. Bu durum toplum vicdanını zeddelemekte, yargıya ve adalete duyulan güveni ortadan kaldırmaktadır. Ancak bizler Tahir Elçi'nin meslektaşları ve dostları olarak mücademizi sürdüreceğiz. Tahir Abi'nin büyük emek harcadığı bu topraklarda adını ve onurlu mücadelesini canlı tutmak bizler için bir gereklilik. Bir araya geldiğimiz bu anlamlı ve özel günde siz değerli dostlarıma önemli bir adımdan bahsetmek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi Van Barosu'nun kurumsallaşması için çok ciddi adımlar attık. Daha fazla büyüyen baromuzun ihtiyaçlarını gidermek için önümüzdeki hafta yeni hizmet binamızın temelini atacağız. Hizmet binamızın adını ise yönetim kurulumuzun kararı ile 'Av. Tahir Elçi Van Barosu Hizmet Binası ve Sosyal Tesisi' olarak belirlendi" ifadelerini kullandı.

TİMUR:ÇÖZÜMÜN ADRESİ KÜRT SORUNUNDAN GEÇER

Timur, "Yeniden çözüm süreci ile barışın tesis edilmesi lazım.
Bizler son bir kaç yılda adliye koridorlarında adalet ararken yargının hukuk ekseninden nasıl bir kopuş yaşadığını, kamuoyu nezdinde adalet duyulan güvenin nasıl sarsıldığını hep birlikte gözlemledik. Kendi bölgemizde yargının ayrımcı politikalarına sürekli tanık oluyorduk; fakat bu uygulamalar son süreçte ülkemizin tümüne yayılmıştır. Muhalefet etkisizleştirilmiş, temel hak ve özgürlükle askıya alınmış, toplumun her kademesinde onlarca insan deyim yerindeyse işten çıkarılma ya da özgürlüğünden yoksun bırakılma riski ile karşı karşıya gelmiştir. Tam da bu aşamada içinde bulunduğumuz bu kör noktada bir çıkışa bir umuda ihtiyacımız var. Ve bu umut hiç kuşkusuz ki barıştan başka bir şey değildir. Ülkemizin demokratikleşme yolculuğunun düğüm noktası neredeyse Cumhuriyetle yaşıt Kürt sorununun çözümünden geçmektedir. Çözüm süreci ile tüm ülkede yaşanan  umudun yeninden yeşertilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ve yıllardır süren bu sorunun şiddetle güvenlikçi bakış açısıyla çözülemeyeceğini, demokratik ve barışçıl yolların tek ve vazgeçilmez çözüm yolu olduğunu, çatışmaların son bulması gerektiğini yeniden dile getiriyoruz." diye konuştu.

Timur'un konuşmasının ardından Ezgi'nin Günlüğü ve İranlı Kürt sanatçı Yalda Abbasi'nin verdiği konserle avukatlar için düzenlenen gece müzik şöleni ile son buldu.

ONLINE KİŞİ : ( 2 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 100 - Çoğul : 262 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 146668 - Toplam Çoğul Ziyaret : 771260 ]|-