38 GÜNLÜK BEBEĞE İSTİSMAR DAVASININ İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

04 Ağustos 2017

Van’da 38 günlük bebeği cinsel istismara maruz bırakarak ölümüne sebebiyet veren sanıklar hakim karşısına çıktı.

Van’da 38 günlük bebeği cinsel istismara maruz bırakarak ölümüne sebep olan F.A, Y.G ve P.T.’ın yargılandığı davanın ilk duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Van,Diyarbakır Baro Başkanları,Ankara Barosu,Bursa Barosu ve Yaka-Koop Kadın Derneği temsilcileri, sanık avukatları ve cinsel istismara maruz bırakılan bebeğin babası katıldı. Ordu,Samsun ve Rize Cezaevinde bulunan sanıklar mahkemeye SEGBİS yöntemi ile katıldı.

“Canavarca hisle veya eziyet çektirerek çocuğa ve beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, bu suça yardım ile çocuğun nitelikli istismarı” suçlarından yargılanan sanıkların sorgusu bugün tamamlandı.Suçlamarı reddeden sanıklar daha önce uyuşturucu kullandıklarını belirttiler.

Van,Ankara Bursa ve Diyarbakır Barosunun davaya katılma taleplerinin kabul edildiği duruşma, tanıkların dinlenmesi,sanık P.’nin akli dengesine ilişkin rapor istenilmesi ve sanıkların bir sonraki mahkemede hazır edilmesi gerekçeleri ile 29 Eylül tarihine ertelendi.

ONLINE KİŞİ : ( 4 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 174 - Çoğul : 837 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 38140 - Toplam Çoğul Ziyaret : 183704 ]|-