10 EKİM ANKARA GARI KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ

10 Ekim 2020

10 EKİM ANKARA GARI KATLİAMINI UNUTMAYACAĞIZ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipleri Birliği düzenlediği ‘Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ terör örgütü DEAŞ'ın canlı bomba saldırısı ile büyük bir vahşet yaşanmıştı. Menfur saldırıda içlerinde meslektaşımız Av. Uygar Coşgun dahil 103 yurttaşımız yaşamını yitirirken 391 insanımız da yaralanmıştı.
Türkiye tarihinin en vahşi katliamlarından biri olan 10 Ekim Ankara Gar katliamının üzerinden beş yıl geçti. Bu katliamının üzerinden beş yıl geçmiş olmasına rağmen, kalbimizdeki acı ve yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.

Katliamı gerçekleştiren teröristler dışında olayda ihmali bulunan kamu görevlilerin yargılanmaması, kaybettiğimiz vatandaşların 10 Ekim tarihinde anılmak istenmesinin polis tarafından engellenerek müdahale etmeye çalışması katliamın acısını kat be kat artırmaktadır.

Hukuk devleti, tüm sorumluları yargılayan, katliamın anmasına olanak sağlamakla yetinmeyip benzer tehlikelerden korumak için tedbir alması gereken devlettir. Fakat 5 yıldır katliamı önlemekte ihmali olan tek bir kamu görevlisinin yargılamalara eklenmemiş olması ve her yıl anma yapan vatandaşların engellenmesi kabul edilemez.
 ‘Artık kimse ölmesin’ diye haykırırken, can veren vatandaşlarımızı anmaktan asla vazgeçmeyeceğimiz gibi, en ufak ihmali ve dahli olanların yargı önünde hesap vermesi için mücadeleyi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Van Barosu Başkanlığı

ONLINE KİŞİ : ( 0 ) --|[ Bugünki Ziyaret Tekil : 497 - Çoğul : 2040 ]| - |[ Toplam Tekil Ziyaret : 534966 - Toplam Çoğul Ziyaret : 2258295 ]|-